Additieven? Wat is dat ?

Om de verschillen in koude en warme vloeibaarheid te beperken, worden op polymeer gebaseerde additieven toegevoegd, waardoor de olie het hele jaar door kan worden gebruikt .

De oliën zijn dus verrijkt met additieven (adjuvantia) die de rol hebben hun fundamentele eigenschappen te verbeteren, zodat uw motor langer en intenser kan werken.

Er zijn verschillende soorten additieven . Detergentia houden de motor schoon, dispergeermiddelen voorkomen dat vuil samenklontert, antislijtageadditieven beschermen de motor door een chemische film te vormen tussen bewegende delen, antioxidanten helpen de natuurlijke olieafbraak te vertragen, wrijvingsmodificatoren verminderen de wrijving tussen bewegende delen en roestwerende additieven voorkomen de motor corrosie.

VOORZICHTIG: Sommige additieven kunnen de werking van katalysator katalysatoren. Bovendien kan een "high performance" olie schadelijk zijn voor oude voertuigen, omdat additieven zoals reinigingsmiddelen lekken kunnen aan het licht brengen en tot een hoog olieverbruik kunnen leiden.

Nieuw account registreren

Cookie toestemming